söndag 13 september 2009

Kulturnatt

En vandring i Uppsala påbörjas ofta vid stationen, där Bror Hjorts Näckens polska möter en. Den har alldeles nyss kommit på plats efter en renovering.



Det sägs att hans snorre har varit så besvärande att den har täckts över vid vissa statsbesök, men det är en myt. :-)

Man går förbi nationer, som alla har öppet en natt som denna - kulturnatten.



Man lägger märke till att i kväll är det inte bio som drar, här är gatan nästan tom. Men, på "Bergmans biograf" Slotts visas det stumfilm med levande ackompanjemang och på Fyris kan man se kortfilm non-stop.



På ett av torgen är det lite mera liv. Eller torg... folket har gjort gatan till sin. I kväll är staden deras och inte bilarnas!



En buss full av kunskap och upplevelser är på plats. :-)


Men vad pågår här? Glad musik strömmar ut från ett tält och dansen är i full gång!


Det är olika invandrargrupper som ordnar fest och dans för alla. Och gissa om det är populärt, även bland "gamla svenskar".


Den här gatan blev nästan omöjlig att ta sig fram på. Det var kurder som visade traditionell danser. Ljushyllta svenskar försökte ivrigt ta sig fram för att se och lyssna. Tänk vilken glad nyfikenhet det finns. Tänk om vi kunde utnyttja den bättre.


På andra håll gick det lugnare till. Men jag tror att andemeningen var densamma :-)

Foton Sus

De här människorna gjorde mig så glad. Med rullatorer och käppar hade de tagit sig ut i natten. Tänk så många olika människor vi är som möts en natt som denna.

2 kommentarer:

  1. Festligt värre! Lärt mig ett nytt ord, snorre! I

    SvaraRadera
  2. Kärt barn har många namn... :)

    SvaraRadera